Start | Färgelanda Buss/Snö-vit Resor | Våra bussar | Resevillkor | Kontakta | Mina bokningar | Katalog | Boka
Resor i Sverige
Shoppingresor
Skidresor - Alpint
Skidresor - Längd
Gruppresor
Praktisk information
» Bokning & Betalning
» Innan avresa
» Bussar
» Hotell
» Övrig information
Övrig praktisk information
Färjeöverfarter med övernattning
På alla våra färjeöverfarter är hytterna belägna ovanför vattenlinjen och har dusch/wc. Eftersom du skall på/av fartyget, rekommenderar vi att du packar så att du endast behöver ta med handbagaget upp till hytten. Resväskan kan stå kvar i bussens bagageutrymme under överfarten. Glöm bara inte att packa passet, värdesaker och ev mediciner i handbagaget. Vid ombordstigning finns oftast personal som hjälper till att hitta rätt. Reseledaren kommer att finnas tillgänglig vid Informationen vid avgång samt även ca 1 timma efter avgång om det skulle vara några problem med hytterna. Landstigning sker i de flesta fall från samma däck som ombordstigningen. Bussen möter upp på utsidan av terminalen. Oftast är bussen där först men annars är det bara att vänta.
 
Utflykter
Vårt utflyktsprogram är väl utarbetat för att kunna erbjuda er mesta möjliga av resan. Det kan dock hända mycket utanför vår kontroll från katalogens tryckning fram till din avresa. Vi reserverar oss därför för eventuella ändringar i programmet.

Jourtelefon
Om bussen inte är på plats 15 min efter ordinarie avgångstid eller om något allvarligt skulle inträffa, når du oss på jourtelefon 073-98 10601. (Jourtelefonen är bemannad i samband med utresor och hemkomster). Övriga ärenden hänvisas till ordinarie kontorstid.

Värdesaker
Använd deponeringsfack för pengar och värdesaker och låt dem aldrig ligga framme väl synliga på rummet. Färgelanda Buss/Snö-vit Resor tar inget ansvar för pengar eller värdesaker vid stöld.
 
Måltider
Frukost innebär i många fall s.k. kontinental frukost, bestående av kaffe/te, smör, bröd och marmelad. Vi försöker erbjuda en mer rejäl frukost än så och därför serverar de flesta av våra hotell förstärkt frukost, med extra pålägg eller t.o.m. frukostbuffé. Halvpension innebär frukost och middag om ej annat anges. Vid halvpension ingår ej måltidsdryck, den betalas direkt på plats. Det finns alltid alkoholfria alternativ för dem som så önskar.


Önskemål om specialmat
Den som av medicinska eller andra skäl behöver annan kost än den ordinarie som ingår i resans pris meddelar detta vid bokningstillfället samt under den första dagen till reseledaren som försöker ordna alternativ mat. Vi hoppas på förståelse för att det ibland kan vara svårt att tillgodose alla önskemål, dels därför att hotell och restauranger utomlands inte serverar lika varierad dietkost som i Sverige, dels därför att våra förmånliga gruppriser baseras på att samtliga resenärer serveras samma meny. Färgelanda Buss/Snö-vit Resor kan inte garantera att den önskade specialkosten kommer att serveras under resan. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.
 
Inte som hemma
Ta seden dit du kommer! Många av våra resor går till länder med kulturer som skiljer sig från vår egen, med andra matvanor och annan standard jämfört med Sverige, vilket man måste tänka på när man väljer att semestra utomlands. Se det positivt och som en spännande del av resan.

Deltagarlistor
Reseledaren delar ut deltagarlistor på bussen. Av sekretesskäl kan vi ej lämna ut era adresser, dessa får ni själva utbyta under resan.
 
Utvärdering
I slutet av resan får du ett formulär där du har möjlighet att tala om för oss vad du tyckte om din resa. Vi uppskattar om du här anger både det som varit bra och det som varit mindre bra. Dina synpunkter gör det möjligt för oss att upptäcka eventuella brister och åtgärda dessa eller att få en bekräftelse på allt som fungerar bra.

Förseningar
Vid olyckliga omständigheter kan förseningar uppstå. Vid sådana händelser ersätts du inte för förlorad arbetsförtjänst eller semesterdag. Tänk på att alltid ha en heltäckande reseförsäkring!

Kvarglömda saker
Färgelanda Buss/Snö-vit Resor tar inget ansvar för glömda saker, men vi hjälper dig gärna att efterlysa det du glömt mot eventuella portokostnader. Efterlysningen bör ske snarast efter hemkomst till Färgelanda Buss/Snö-vit Resor kontor på telefon 0528-106 01. Upphittade saker förvaras på kontoret i 2 månader, varefter de skänks till välgörande ändamål.

För närvarande finns det inga tillgängliga resor till Övrig information.

Webbaserat bokningssystem och internetsystem för researrangörer. Boka resor effektivt på internet.
  Telefon 0528-10601 | Fax 0528-71573 | Centrumvägen 19 | SE-458 30 Färgelanda  © 2018