Start | Färgelanda Buss/Snö-vit Resor | Våra bussar | Resevillkor | Kontakta | Mina bokningar | Katalog | Boka
Resor i Sverige
Shoppingresor
Skidresor - Alpint
Skidresor - Längd
Gruppresor
Praktisk information
» Bokning & Betalning
» Innan avresa
» Bussar
» Hotell
» Övrig information

ATT TÄNKA PÅ INNAN AVRESA

Pass
Till samtliga våra resmål erfordras giltigt pass. Kontrollera att passet är oskadat samt att det är giltigt under hela resan. Kontrollera även att namnens stavning samt födelsedata på er bokningsbekräftelse stämmer överens med passet. Förvara passet lätt åtkomligt i handbagaget.

Försäkring
Kontrollera vilket försäkringsskydd du har i din hemförsäkring. Glöm inte att ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet som du beställer hos Försäkringskassan och som visar att du är sjukförsäkrad i EU. Detta intyg/kort är gratis och gäller i 3 år. Kortets leveranstid är upp till 10 dagar.
OBS! ID-handling samt sjukförsäkringskortet bör alltid medföras.

Visum
Visum behövs inte för svenska medborgare på någon av våra resor. Däremot kan det krävas visum i vissa länder för icke svenska medborgare, som själva ansvarar för att detta kontrolleras och efterlevs. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Vaccination/Medicin
För närvarande krävs det inte någon obligatorisk vaccination till något av våra resmål. Om du är i behov av medicin, glöm inte att ta med denna på resan, gärna tillsammans med en kopia på recept.

Biljett/Bokningsbekräftelse
När du bokat din resa får du en bokningsbekräftelse med information om vilka tider och platser som gäller för avresan, samt övrig information som du behöver. Kontrollera att allt som står på bekräftelsen stämmer med den bokning du har gjort. Eventuella felaktigheter måste anmälas omgående. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller den adress du angivit vid bokningen. OBS! Bokningsbekräftelsen gäller som biljett, under förutsättning att slutlikvid erlagts, och ska medtagas på resan.

Bagage/Klädsel
Välj bagage med omsorg! Bagaget bör maximalt omfatta en resväska och ett litet handbagage per person. På våra skidresor kan du även ta med en pjäxbag samt ett par skidor och stavar eller en snowboard. Du får inte packa annat än skidor och stavar/snowboard i skidfodralet som ska lastas i särskilt utrymme. Glöm inte att bindningarna på snowboard måste skruvas av. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet samt att ditt bagage verkligen lastas in i bussen vid avfärd. Tänk på att resväskor, liksom på flyget, packas på varandra och att väskorna och innehållet därför bör tåla detta. Du ansvarar själv för ditt bagage! De nya generösa införselreglerna för alkohol gör att vi har tvingats att maximera vikten på det tillåtna bagaget till sammanlagt 20 kilo per person (om inte annat anges). Tänk på att inte handla mer än du kan bära. Se till att allt bagage är tydligt försett med namn och adress.

Bra att ta med: Väl ingångna skor, litet paraply eller tunn regnjacka (Bästa sättet att få solen att skina!), väckarklocka, kamera, våtservetter, pappersnäsdukar, litet reseapotek med plåster, huvudvärkstabletter, åksjuketabletter m m.

Färjeöverfarter med övernattning
På alla våra färjeöverfarter är hytterna belägna ovanför vattenlinjen och har dusch/wc. Eftersom du skall på/av fartyget, rekommenderar vi att du packar så att du endast behöver ta med handbagaget upp till hytten. Resväskan kan stå kvar i bussens bagageutrymme under överfarten. Glöm bara inte att packa passet, värdesaker och ev mediciner i handbagaget. Vid ombordstigning finns oftast personal som hjälper till att hitta rätt. Reseledaren kommer att finnas tillgänglig vid Informationen vid avgång samt även ca 1 timma efter avgång om det skulle vara några problem med hytterna. Landstigning sker i de flesta fall från samma däck som ombordstigningen. Bussen möter upp på utsidan av terminalen. Oftast är bussen där först men annars är det bara att vänta.

För närvarande finns det inga tillgängliga resor till Innan avresa.

Webbaserat bokningssystem och internetsystem för researrangörer. Boka resor effektivt på internet.
  Telefon 0528-10601 | Fax 0528-71573 | Centrumvägen 19 | SE-458 30 Färgelanda  © 2018