Start | Färgelanda Buss/Snö-vit Resor | Våra bussar | Resevillkor | Kontakta | Mina bokningar | Katalog | Boka
Resor i Sverige
Shoppingresor
Skidresor - Alpint
Skidresor - Längd
Gruppresor
Praktisk information
» Bokning & Betalning
» Innan avresa
» Bussar
» Hotell
» Övrig information
HOTELL

Hotellinformation
Hotellet är en viktig del av din resa. Våra hotell är noga utvalda för att du ska få bästa möjliga standard till bästa möjliga pris. Vi anger i varje hotellbeskrivning den internationella och officiella klassificeringen . Ibland förekommer ett + efter bedömningen. Det är en förstärkning av betyget inom kategorin.

Inkvartering
Det kan under högsäsong inträffa att hotellen hyr ut fler rum än de har, s.k. överbokning. Färgelanda Buss/Snö-vit Resor har kontrakt med hotellen och det är dessa som bryts. Vi gör då allt för att ordna ett likvärdigt eller bättre hotell. Vi försöker då alltid att meddela berörda resenärer i förväg. Ibland varierar rumsstandarden inom samma hotell, framför allt i äldre byggnader, och exakt rättvisa är omöjlig att åstadkomma. Eventuella anmärkningar på detaljer i inkvarteringen ska framföras direkt till reseledaren så att rättelse kan ske under resans gång. Det kan undantagsvis förekomma att övernattningshotellen, där vi endast stannar en natt, ändras till likvärdiga alternativ, eventuellt på annan ort i närheten och att detta meddelas under resans gång.

In- och utcheckningstider
Enligt internationellt vedertagna hotellregler checkar man in på eftermiddagen och ut på förmiddagen. I samband med s k direktresor är det därför inte säkert att man kan disponera sitt hotellrum under hela vistelsen. Oftast erbjuder hotellet något bagagerum eller liknande där bagage kan förvaras före incheckning och efter utcheckning.
 
Dubbelrum
Vår grundstandard på resan är inkvartering i dubbelrum med dusch/bad och wc. Dubbelrum kan ibland vara kombirum, d v s enkelrum med extrabädd. I vissa länder kan dubbelrum med "grand lit" förekomma, vilket innebär att två personer erhåller en extra bred säng med gemensamma sängkläder. Dylika rum ges i första hand till par.

Flerbäddsrum
Tre- och fyrbäddsrum ordnas på de resmål där det är möjligt, oftast genom att ett dubbelrum utrustas med extrabäddar. En extrabädd är ofta en bäddbar soffa, dragsäng, våningssäng eller hopfällbar säng. Om tre vuxna väljer att dela ett rum kan det bli trångt. Fördelen är att man sparar in kostnaden för ett enkelrumstillägg.

Enkelrum
På de flesta hotell finns ett begränsat antal enkelrum reserverade. För dessa rum utgår ett enkelrumstillägg, se under respektive resmål. Trots tillägget håller enkelrummen ibland en något lägre standard än dubbelrummen. Tillägget bör därför ses som en avgift för att ensam få disponera ett rum.

Privata utgifter
Som resenär är man skyldig att före avresan betala sina privata hotellutgifter såsom exempelvis telefon, drycker, minibar, betal-TV, videofilm samt hyra av deponeringsfack i hotellrum eller reception. Eventuell efterdebitering från hotellen bekostas av resenären.

Önskemål
Som gäst kan man ibland ha speciella önskemål, t ex att få bo nära en bekant eller på en viss våning. Vi tar vid bokningstillfället emot diverse önskemål och tillgodoser dem om möjlighet finns. Tyvärr kan vi inte lämna några garantier eftersom de berörda hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till. Önskemål som det känns rimligt att alla resenärer har, t ex ett extra stort rum eller en extra vacker utsikt, tas inte emot.

För närvarande finns det inga tillgängliga resor till Hotell.

Webbaserat bokningssystem och internetsystem för researrangörer. Boka resor effektivt på internet.
  Telefon 0528-10601 | Fax 0528-71573 | Centrumvägen 19 | SE-458 30 Färgelanda  © 2018